Ječmene palačinke zasladjene sa bananom i tamnim muskovado smedjim šećerom



Palačinke su uvek odlična ideja za doručak, zar ne? :)




Kad god imam ujutru malo više vremena, pravim palačinke za doručak. Obožavam da ekspeimentišem sa brašnom, začinima, topinzima..  
Ovog puta su sa ječmenim brašnom, zasladjene sa bananom i tamnim muskovado šećerom, te su zato i malo tamnije, tačnije karamelizovane spolja, a iznutra sočne i meke! :)

Potrebni sastojci:
  • 1/2 šolje ječmenog brašna
  • 2 kašike ovsenih pahuljica
  • Kašikica praška za pecivo
  • 1/3 kašikice cimeta
  • 1/4 kašikice morske soli
  • Kašikica tamnog muskovado šećera (Zasladjivač možete da stavite po želji: kokosov šećer, javorov sirup, med, ili bilo koji drugi)
  • 1/2 kašikice vanila arome
  • 1/3 šolje mleka
  • 1/2 veće banane (Što zrelija, to bolje :) )
  • 2 jajeta
  • Kašikica kokosovog ulja (Za pečenje)
 *Mera je šolje od 240ml.
Pomešati prvo sve suve sastojke. Potom dodati jaja, vanilu, ispasiranu bananu i dobro umutiti. Na kraju sipati mleko, sjediniti i ostaviti smesu da odstoji 5-10 minuta.
Na teflon staviti kokosovo ulje, te ga zagrejati i peći palačinkice na srednjoj temperaturi.

Od ove količine sastojaka se dobiju 4 srednje palačinke.



 Palačinke obogatite topinzima.
Ja sam stavila grčki jogurt, kikiriki puter, malo lomljenih oraha, borovnice, ananas i malo cimeta.



PRIJATNO! :)



Коментари

Популарни постови