Ječmene palačinke zasladjene sa bananom i tamnim muskovado smedjim šećerom
Palačinke su uvek odlična ideja za doručak, zar ne? :)
Kad god imam ujutru malo više vremena, pravim palačinke za doručak. Obožavam da ekspeimentišem sa brašnom, začinima, topinzima..
Ovog puta su sa ječmenim brašnom, zasladjene sa bananom i tamnim muskovado šećerom, te su zato i malo tamnije, tačnije karamelizovane spolja, a iznutra sočne i meke! :)
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje ječmenog brašna
- 2 kašike ovsenih pahuljica
- Kašikica praška za pecivo
- 1/3 kašikice cimeta
- 1/4 kašikice morske soli
- Kašikica tamnog muskovado šećera (Zasladjivač možete da stavite po želji: kokosov šećer, javorov sirup, med, ili bilo koji drugi)
- 1/2 kašikice vanila arome
- 1/3 šolje mleka
- 1/2 veće banane (Što zrelija, to bolje :) )
- 2 jajeta
- Kašikica kokosovog ulja (Za pečenje)
Pomešati prvo sve suve sastojke. Potom dodati jaja, vanilu, ispasiranu bananu i dobro umutiti. Na kraju sipati mleko, sjediniti i ostaviti smesu da odstoji 5-10 minuta.
Na teflon staviti kokosovo ulje, te ga zagrejati i peći palačinkice na srednjoj temperaturi.
Od ove količine sastojaka se dobiju 4 srednje palačinke.
Ja sam stavila grčki jogurt, kikiriki puter, malo lomljenih oraha, borovnice, ananas i malo cimeta.
PRIJATNO! :)
Коментари
Постави коментар