Kremasta ovsena kaša

Koji su to sastojci bez kojih ne možete da zamislite ovsenu kašu? Kod mene su to dva sastojka, i to banana i puter od orašastih, u većini slučajeva je to kikiriki puter. :D


Ova varijanta ovsene kaše je za sve ljubitelje kikiriki putera.. A ovog puta zasladjivač  je smedji šećer za koji vam preporučujem da stavite dok je kaša još vruće, jer je potpuno karamelizuje. :)


Potrebni sastojci:
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica (5-6 kašika)
  • Kašikica chia semenki
  • 1/2 kašikice cimeta
  • 1/2 kašikice vanila arome
  • Kašika kikiriki putera (+kašikica za toping)
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje vode
  • Prstohvat morske soli
  • Šaka suvog grožđa (Ili nekog drugog suvog voća)
  • Banana
  • Šoljica borovnica
  • Kašikica smedjeg šećera
  • Seckani kikiriki

 U šerpicu sipati ovsene pahuljice, chia semenke, cimet, suvo grožđe i so. Preliti sa mlekom i vodom, te dodati vanilu i puter od kikirikija. Kuvati na srednjoj temperaturi sve dok se kaša dovoljno ne zgusne, povremeno mešajući.
Kada je gotova, preusti je u činijicu te dodati topinge-kolutove banane, borovice, seckani kikiriki, puter, posuti sve sa smedjim šećerom i po želji dodati još malo cimeta. :)


Prijatno!

Коментари

Популарни постови