TAGLIATELLE U SOSU OD MOCARELA SIRA SA ĆURETINOM I ŠAMPINJONIMA
Pripema koja ne traje duže od pola sata, a ukus ovog jela... Sam naziv sve govori. ;)
Potrebni sastojci: (3 porcije)
- 500g ćureći file
- 700g šampinjona
- 200-300g durum tagliatela
- Marinada za ćuretinu: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, kašikica morske soli, 1/2 kašikice bibera, 1/3 kašikice kurkume
- Začini za šampinjone: Kašika maslinovog ulja, kašikica morske soli, 1/2 kašikice bibera
- Svež peršun
- 2-3 kašike nara
- Tostirani bademi (po želji)
- 100g mocarela sira
- 1/2 niskomasne pavlake (malo pakovanje)
- 1/4 šolje mleka (oko 50 ml)
Šampinjone oguliti i iseći.
Meso ispeći na teflonu, te kada se ispeče preručiti ga u činiju, a u isti tiganj dodati šampinjone. Politi ih sa maslinovim uljem i začiniti.
Tagliatele obariti u blago posoljenoj vodi.
U teflon sipati mleko, izrendati mocarelu i dodati pavlaku. Staviti na umerenu temperaturu ringle, kako bi se sir polako topio. Povremeno mešati. Kada se testenina obari, ocediti je i umešati u sos od sira. Po želji dodati seckani peršun i biber.
I to je to!
Servitati sve zajedno i odozgo posuti seckane bademe i nar. I naravno, uz jelo je obavezna činija sveže salate! :)
Prijatno!
Коментари
Постави коментар