TAGLIATELLE U SOSU OD MOCARELA SIRA SA ĆURETINOM I ŠAMPINJONIMA


 Ručak za 10!
Pripema koja ne traje duže od pola sata, a ukus ovog jela... Sam naziv sve govori. ;)




Potrebni sastojci: (3 porcije)
  • 500g ćureći file
  • 700g šampinjona
  • 200-300g durum tagliatela
  • Marinada za ćuretinu: 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike limunovog soka, kašikica morske soli, 1/2 kašikice bibera, 1/3 kašikice kurkume
  • Začini za šampinjone: Kašika maslinovog ulja, kašikica morske soli, 1/2 kašikice bibera
  • Svež peršun
  • 2-3 kašike nara
  • Tostirani bademi (po želji)
Sastojci za sos od sira:
  • 100g mocarela sira
  • 1/2 niskomasne pavlake (malo pakovanje)
  • 1/4 šolje mleka (oko 50 ml)
 Ćureće meso iseći na trakice (ili kockice), marinirati i ostaviti da odstoji bar pola sata.
Šampinjone oguliti i iseći.

Meso ispeći na teflonu, te kada se ispeče preručiti ga u činiju, a u isti tiganj dodati šampinjone. Politi ih sa maslinovim uljem i začiniti.
Tagliatele obariti u blago posoljenoj vodi.
U teflon sipati mleko, izrendati mocarelu i dodati pavlaku. Staviti na umerenu temperaturu ringle, kako bi se sir polako topio. Povremeno mešati. Kada se testenina obari, ocediti je i umešati u sos od sira. Po želji dodati seckani peršun i biber.

I to je to!
Servitati sve zajedno i odozgo posuti seckane bademe i nar. I naravno, uz jelo je obavezna činija sveže salate! :)

Prijatno!

Коментари

Популарни постови