TESTENINA U LIMUN SOSU SA SVINJSKIM FILEOM
Moram da priznam da su mi jela sa svinjskim meso omiljena.
Lagana testenina u kojoj se nalazi spoj putera, slačice i limuna.. pa sa sve svinjskim fileom i naravno svežom salatom. Uh..! :)))
Kada pravim testeninu, ne volim da koristim pavlaku za kuvanje i tome slično.. Ovde je "posao" uradio spoj kisele pavlake i jogurta. Ma fantazija jedna od ukusa! :D
Za ovo jelo je potrebno svega 30ak minuta pripreme. Zar to nije sjajno? :)
Potrebni sastojci: (2 porcije)
- 350g svinjski file
- 300g testenine po izboru
- Začini za meso: Morska so, biber (po želji), kašika maslinovog ulja
- Ruzmarin
- Zelena salata
- 20g putera
- Kašika maslinovog ulja
- Kafena kašikica slačice
- Kafena kašikica kurkume
- Morska so i biber po ukusu
- 5 kašika jogurta
- 5 kašika pavlake (Koristila sam niskomasnu pavlaku sa 12%mm)
- Sok od 1 limuna
- 1/3 kašikice belog luka u prahu
- Kašikica iseckanog svežeg peršuna
Testeninu staviti da se bari u blago posoljenoj vodi.
U šerpici istopiti puter i maslinovo ulje. Staviti na blagu vatru, te dodati slačicu. Propržiti slačicu 3-4 minuta. Dodati beli luk i njega propržiti 1 minut i kurkumu. Potom ide pavlaka, jogurt, seckani peršun i izmešati. Pustiti sos da se zgusne na blagoj vatri, do 10 minuta i povremeno ga promešati. Skloniti sa vatre i u prohladjeno umešati sok od limuna.
Obarenu testeninu promešati sa sosom i servirati sa svinjskim fileom i salatom po želji!
Коментари
Постави коментар