TESTENINA U LIMUN SOSU SA SVINJSKIM FILEOM




Moram da priznam da su mi jela sa svinjskim meso omiljena.
Lagana testenina u kojoj se nalazi spoj putera, slačice i limuna.. pa sa sve svinjskim fileom i naravno svežom salatom. Uh..! :)))
Kada pravim testeninu, ne volim da koristim pavlaku za kuvanje i tome slično..  Ovde je "posao" uradio spoj kisele pavlake i jogurta. Ma fantazija jedna od ukusa! :D

Za ovo jelo je potrebno svega 30ak minuta pripreme. Zar to nije sjajno? :)

Ukoliko želite nekoga da iznenadite za ručak ili večeru, evo ideje! :)



Potrebni sastojci: (2 porcije)
  • 350g svinjski file
  • 300g testenine po izboru
  • Začini za meso:  Morska so, biber (po želji), kašika maslinovog ulja
  • Ruzmarin
  • Zelena salata 
Sastojci za limun sos:
  • 20g putera
  • Kašika maslinovog ulja
  • Kafena kašikica slačice
  • Kafena kašikica kurkume
  • Morska so i biber po ukusu
  • 5 kašika jogurta
  • 5 kašika pavlake (Koristila sam niskomasnu pavlaku sa 12%mm)
  • Sok od 1 limuna
  • 1/3 kašikice belog luka u prahu
  • Kašikica iseckanog svežeg peršuna 
Svinjski file iseći i rastanjini. Začiniti ga i isepeći na teflonu sa ruzmarinom.



 Testeninu staviti da se bari u blago posoljenoj vodi.
U šerpici istopiti puter i maslinovo ulje. Staviti na blagu vatru, te dodati slačicu. Propržiti slačicu 3-4 minuta. Dodati beli luk i njega propržiti 1 minut i kurkumu. Potom ide pavlaka, jogurt, seckani peršun i izmešati. Pustiti sos da se zgusne na blagoj vatri, do 10 minuta i povremeno ga promešati. Skloniti sa vatre i u prohladjeno umešati sok od limuna.



Obarenu testeninu promešati sa sosom i servirati sa svinjskim fileom i salatom po želji!






Коментари

Популарни постови