VITAMINSKA OBROK SALATA
Tanjir pun boja.. :)
Ovih hladnijih dana mi baš prijaju obrok salate pune svežeg povrća. Zaista su pravo osveženje posle malo jače praznične hrane. :D
Mogu slobodno da kažem i da je bogata proteinima, te najviše volim da je pojedem posle treninga.
Začinjena piletina sa leblebijama, feta, semenke, orasi.. Slatko ljutkasti dresing.. Ma sigurna sam da će vam se dopasti ova bogata salata! :)
Potrebni sastojci:
Kinou skuvati u blago posoljenoj vodi, a brokoli obariti.
Meso iseći na kockice i začiniti. U tiganj sipati maslinovo ulje i dodati piletinu. 5 minuta pred kraj pečenja dodati leblebije i obareni brokoli. Dodati po 1/2 kašikice belog luka u prahu, crvene paprike, malo limunovog soka, izmešati i ostaviti na tihoj vatri još 5-6 minuta.
Za dresing izmešati sve navedene sastojke.
Na tanjir prvo staviti rukolu, crveni kupus, kinou, malo dresinga, pa leblebije sa mesom i brokolijem i odozgo kockice feta sira, nar, orahe, prepečene semenke i ostatak dresinga.
Sve izmešati.
Prijatno! :)
P.S. Umesto kinoe možete da stavite, na primer, proso ili testeninu.
Ovih hladnijih dana mi baš prijaju obrok salate pune svežeg povrća. Zaista su pravo osveženje posle malo jače praznične hrane. :D
Mogu slobodno da kažem i da je bogata proteinima, te najviše volim da je pojedem posle treninga.
Začinjena piletina sa leblebijama, feta, semenke, orasi.. Slatko ljutkasti dresing.. Ma sigurna sam da će vam se dopasti ova bogata salata! :)
Potrebni sastojci:
- Pileći file (oko 150g)
- Kašika maslinovog ulja
- 1/2 šolje kuvanih leblebija
- 4 kašike sirove kinoe
- Par cvetova brokolija
- Šaka crvenog kupusa
- Šaka rukole
- 2 kašike nara
- Kocka feta sira
- Začini za piletinu: Morska so, biber, kurkuma
- Ostali začini: Beli luk u prahu, crvena paprika
- Par lomljenih oraha
- 2 kašike maslinovog ulja
- Kašikica meda
- 2 kašike soka od limuna
- Prstohvat morske soli
- Prstohvat ljute tucane papričice
Kinou skuvati u blago posoljenoj vodi, a brokoli obariti.
Meso iseći na kockice i začiniti. U tiganj sipati maslinovo ulje i dodati piletinu. 5 minuta pred kraj pečenja dodati leblebije i obareni brokoli. Dodati po 1/2 kašikice belog luka u prahu, crvene paprike, malo limunovog soka, izmešati i ostaviti na tihoj vatri još 5-6 minuta.
Za dresing izmešati sve navedene sastojke.
Na tanjir prvo staviti rukolu, crveni kupus, kinou, malo dresinga, pa leblebije sa mesom i brokolijem i odozgo kockice feta sira, nar, orahe, prepečene semenke i ostatak dresinga.
Sve izmešati.
Prijatno! :)
P.S. Umesto kinoe možete da stavite, na primer, proso ili testeninu.
Коментари
Постави коментар