Palačinke sa bundevom



Koje vam je omiljeno jelo sa bundevom? Kod mene ona u većini slučajeva završi u ovsenoj kaši, ali ovog puta sam je za promenu ubacila u smesu za palačinke i mnogo su nam se dopale. :)
Ukoliko ste ljubitelj bundeve, verujem da će vam se ova varijanta palačinkica dopasti..




Potrebni sastojci: (2 porcije)
  • 1+1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/2 šolje heljdinog brašna (Zamena može biti bilo koje drugo brašno; speltino, ječmeno, pirinčano, pšenično... )
  • Kašikica praška za pecivo
  • Prstohvat morske soli
  • Kašikica cimeta (po ukusu)
  • Šolja rendane bundeve
  • 2 jajeta
  • 1+1/2 šolje mleka
  • Kašikica vanila arome
  • 2 kašike soka od limuna
  • Kokosovo ulje za podmazivanje teflona (ili ulje koje inače koristite)
Ovsene pahuljice samleti do brašnaste teksture. Pomešati prvo sve suve sastojke, te postepeno dodavati mokre, lagano mešajući. Na kraju umešati bundevu.
Smesa treba da bude gušća, nego za obične palačinke. Ostaviti smesu da odstoji 5-10 minuta.


 Smesu vaditi manjom kutlačom. Na teflon staviti kokosovo ulje, zagrejati ga i peći palačinke na umerenoj temperaturi. Kada se pojave mehurići tada okrenite palačnku i samo dopecite sa druge strane.


Od ove količine sastojaka dobije se 8 srednjih palačinkica.
Mera je šolja od 240ml.




Predlog za toping:
  • Grčki jogurt
  • Med
  • Cimet
  • Orasi
  • Kolutovi banane
  • Semenke bundeve




Palačinke ostaju ukusne i dan posle, samo ih malo podgrejte na teflonu ili tosteru.


Prijatno!
 

Коментари

Популарни постови