Palačinke sa bundevom
Koje vam je omiljeno jelo sa bundevom? Kod mene ona u većini slučajeva završi u ovsenoj kaši, ali ovog puta sam je za promenu ubacila u smesu za palačinke i mnogo su nam se dopale. :)
Ukoliko ste ljubitelj bundeve, verujem da će vam se ova varijanta palačinkica dopasti..
Potrebni sastojci: (2 porcije)
- 1+1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/2 šolje heljdinog brašna (Zamena može biti bilo koje drugo brašno; speltino, ječmeno, pirinčano, pšenično... )
- Kašikica praška za pecivo
- Prstohvat morske soli
- Kašikica cimeta (po ukusu)
- Šolja rendane bundeve
- 2 jajeta
- 1+1/2 šolje mleka
- Kašikica vanila arome
- 2 kašike soka od limuna
- Kokosovo ulje za podmazivanje teflona (ili ulje koje inače koristite)
Smesa treba da bude gušća, nego za obične palačinke. Ostaviti smesu da odstoji 5-10 minuta.
Smesu vaditi manjom kutlačom. Na teflon staviti kokosovo ulje, zagrejati ga i peći palačinke na umerenoj temperaturi. Kada se pojave mehurići tada okrenite palačnku i samo dopecite sa druge strane.
Od ove količine sastojaka dobije se 8 srednjih palačinkica.
Mera je šolja od 240ml.
Predlog za toping:
- Grčki jogurt
- Med
- Cimet
- Orasi
- Kolutovi banane
- Semenke bundeve
Palačinke ostaju ukusne i dan posle, samo ih malo podgrejte na teflonu ili tosteru.
Prijatno!
Коментари
Постави коментар