Pasta sa brokolijem i piletinom u kremastom "Healthy" sosu
Ručak/Večera za manje od pola sata? Može? Može! :D
Pastu volim na sve i jedan način. Volim svakako da je u kremastom sosu, a kako nisam ljubitelj neutralne pavlake/pavlake za kuvanje osmislila sam svoj sos, i to samo od 2 sastojka, pavlake i jogurta i njega nadogradjujem u zavisnosti od toga kakav ukus želim. Ovog puta sam dodala samo limunov sok, jer mi je idealno išlo kiselkasto uz ovu kombinaciju! :)
Potrebni sastojci:
- Pileći file 150-200g
- 100-150g paste po izboru
- Morska so i biber po ukusu
- Kašikica belog luka u prahu
- Kašika+kašikica maslinovog ulja
- Manji brokoli
- Prstohvat ljute tucane papričice
- Kašikica grubo iseckanih pečenih lešnika
- Puna kašika pavlake
- 4-5 kašika jogurta
- 3 kašike limunovog soka
- Morska so po ukusu
Meso iseći na kockice, posoliti, pobiberiti i začini sa belim lukom. Na teflon staviti kašiku ulja i ispeći meso. Dok se meso peče, pripremite sos i stavite pastu da se kuva. Pomešajte navedene sastojke za sos, a po želji posolite.
5 minuta pred kraj pečenja mesa dodati cvetove brokolija i politi sa maslinovim uljem. Izmešati i ostaviti na tihoj vatri nekoliko minuta.
Meso i brokoli izvaditi iz teflona, a u isti dodati sos i obarenu i ocedjenu pastu. Dobro izmešati. Kada se sjedini, u pastu umešati meso i brokoli i ostaviti par minuta na toploj ringli.
Servirati na tanjir i odozgo posuti seckane lešnie i tucanu papričicu.
Prijatno! :)
Коментари
Постави коментар