Projice sa urda sirom
Projice su mi sigurno omiljena zimska večera. Uz domaći ajvar, suhomesnato, masline ili kisele krastavčiće.. A volim ih i uz humus. Kombinacija je mnogo.
Najviše volim da ih spremam u kalupima za mafine, te su mi tako i zgodni ukoliko mi je potreban obrok za poneti.
Projice možete da napravite i uveče, pa tako da ujutru imate skoro pa gotov doručak i da ih ponesete na posao, fakultet, školu.. Alii, najlepše su kada su tople! :))
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje žutog kukuruznog brašna
- 1/2 šolje ječmenog brašna (Idealna zamena po meni bi bilo integralno pšenično ili ovseno brašno)
- Kašika mlevenog lana
- 1 prašak za pecivo (12g)
- Kašikica morske soli
- 3 jajeta
- 3 kašike maslinovog ulja
- Šolja jogurta
- 200g urda sitnog sira
*Od ove količine sastojaka dobije se 12 projica koje sam pravila u kalupima za mafine.
* Umesto Urda sira možete da stavite sir koji god volite i želite.
Pomešati sve suve sastojke. U posebnoj posuti umutiti jaja (ne mora mikserom), te dodati jogurt, ulje i sitni sir. Postepeno dodati smesi sa brašnom, lagano mešajući.
Sada je vreme da upalite rernu da se zagreje.
Smesu ravnomerno rasporediti u kalupe, ali nemojte napuniti skroz do kraja.
Kada se rerna zagreje, projice peći na 180 stepeni, 30-35 minuta. Svakako posle 20og minuta proverite kakvo je stanje, jer se svaka rerna razlikuje. :)
Neutralnog su ukusa, pa se super slažu uz sve priloge i namaze. :)
Коментари
Постави коментар