RIŽA SA ŠAMPINJONIMA, PAPRIKOM I MESOM








Potrebni sastojci: (2 porcije)
  • 400g svinjskog filea
  • 350g šampinjona
  • 2 crvene paprike
  • 10 kašika pirinča
  • Morska so i biber po ukusu
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • Začini za šampinjone: Kašikica origana, 1/2 kašikice bosioka, 1/2 kašikice majčine dušice, morska so i biber po ukusu
  • Kašika seckanog svežeg peršuna
Staviti pirinač da se kuva u blago posoljenoj vodi.
Meso iseći na trakice, i začiniti ga sa solju i biberom. Na teflon dodati kašiku-dve ulja i ispeći meso. Za to vreme ogulite i isecite šampinjone, a papriku isecite na manje trakice.
Kada se meso ispeče, odložiit ga u činijicu, a u isti teflon staviti šampinjone. Pouljiti ih  i začini sa navedenim začinima. Peći sve dok ne porumene.
Kada su gotovi, odložiti ih u činijicu sa mesom, a u teflon dodati papiku. Ostaviti da se ispeče sve dok ne bude potpuno karamelizovana. ( Tada je najaromatičnija i da jelu poseban šmek)
Vratiti u teflon meso sa šampinjonima i ostaviti ih na tihoj vatri par minuta.
U skuvani pirinač dodati seckani sveži peršun.
Servirati ga zajedno sa mesom i povrćem. Uz činiju sveže salate! ;)






Коментари

Популарни постови