Zapečena ovsena kaša sa bananom, borovnicama i slatkom jabukom

Kada bih nešto maalo drugačije za doručak i kada ujutru imam malo više vremena, spremam zapečenu ovsenu kašu. A to je najčešće vikendom. Doručak, brunch.. Ali i ako volite slatku večeru, što da ne? :))
 Izmešate sastojke u posudi, izlijete u pleh za pečenje i "zaboravite" na 20ak minuta.

 Ukoliko niste probali ovu varijantu, imate moju VELIKU PREPORUKU! :D Spoj krckavog i sočnog.. Obožavam sočne borovnice koje pucketaju i puste svoj sok tokom pečenja, a tu se nalazi i slatka jabuka koja sve zasladi zajedno sa bananama.
Lepo je i kada se ohladi, tada se stegne i ima formu finog i sočnog kolača. :)



Potrebni sastojci:
  • 1+1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 2 kašike mlevenog lana
  • 2 kašike semenki bundeve
  • 2 kašike suncokreta
  • 1/4 šolje sojinih ljuspica
  • 1/2 šolje borovnica
  • 1 slatka jabuka (preporuka: Fudzi ili Zlatni delišes)
  • 2 (pre)zrele banane 
  • Kašikica rogača
  • 2 kašikice cimeta
  • Kašika vanila arome
  • 1/4 kašikice morske soli
  • 400ml mleka (1+1/2 šolje+2 kašike)
  • 1/3 šolje oraha





U većoj posudi izmešati ovsene pahuljice, golicu, suncokret, sojine ljuspice, grubo seckane orahe i začine (morska so, cimet, rogač)



Banane izgnječiti, a jabuku oguliti i iseći na sitnije kockice, te dodati u činiju.


 Sipati mleko, dodati vanila aromu i dobro izmešati. Potom dodati borovnice i sjediniti.


Smesu izliti u pleh ili vatrostalnu posudu. Odozgo dodati par borovnica, malo seckanih oraha i cimet po želji.



 Peče se u prethodno zagrejanoj rerni 20-25 minuta na 180 stepeni.



Predlog posluživanja:
  • Kolutovi banane
  • Grčki jogurt
  • Med
  • Cimet 
  • Kikiriki puter

 Ovakve spontane slike su mi nekako najdraže. :)))




 Možete staviti peci papir, ali i ne morate. :D

Коментари

Популарни постови