Mafini sa čvarcima i tikvicom
E došlo je vreme da se potroše zalihe čvaraka! :)) Volite li ih? Ja ih obožavam i prava su mi zimska hrana. Malo jača! ;)
Ali ovi mafini su totalna suprotnost. Lagani su, aromatični i sočni. A tikvica je dala poseban šmek. Za doručak, večeru, a zgodni su i kao obrok za poneti! :)
Potrebni sastojci:
- 100g integralnog pšeničnog brašna
- 100g ražanog brašna
- Kašika mlevenog lana
- 1 puna kašikica praška za pecivo
- Kašikica morske soli
- 2 jajeta
- 150-200ml jogurta
- 100g čvaraka
- 1 manja tikvica
- Semenke za posipanje: susam, lan, golica, suncokret
*** Ukoliko niste ljubitelj čvaraka umesto njih možete da stavite sitno seckanu pečenicu, šunku, slaninicu, a možete i da napravite samo sa tikvicom. ***
U činiji prvo pomešati sve suve sastojke. Čvarke grubo naseckati i umešati u brašnaste sastojke. Potom narendati tikvicu i takodje umešati. (Nije je potrebno cediti)
Dodati jaja i jogurt. Jogurt dodajte sve dok se smesa fino je sjedini, a i sve zavisi od tikvice koliko će jogurta biti potrebno. Ne treba da bude ni previše tečna, a ni suva.
Dobro promešanu smesu kašikom vaditi i sipati u kalupe za mafine.
Nemojte sipati do vrha jer će narasti tokom pečenja. Posuti semenkama.
Peku se u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 180 stepeni.
Od ove količine sastojaka dobije se 12 mafina.
http://jekinkapric.blogspot.com/2018/01/mafini-sa-cvarcima.html
Коментари
Постави коментар