Pečena granola sa voćem i banana sladoledom

Hrskava granola, sočno voće, kremasti i osvežavajući sladoled.. I to sve u jednom. Može? :)



Potrebni sastojci:
1. Donji sloj (voće):
  • 4 manje slatke jabuke (Preporuka: Zlatni delišes)
  • Šolja borovnica
  • Kašikica cimeta
  • Kašika praha pudinga od vanile
2. Granola sloj:
  • 1+1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 1/3 šolje speltinog brašna (Zamena- bilo koje integralno)
  • 1/2 šolje oraha
  • 3 kašike semenki bundeve
  • 2 kašike suncokreta
  • Kašikica cimeta
  • 1/2 kašikice mlevenog rogača
  • Prstohvat morske soli
  • 1/4 šolje suvog grožđa
  • 3 pune kašike meda (50ml)
  • Kašika neotopljenog kokosovog ulja (3-4 kašike otopljenog)
  • Kašika vanila arome
U većoj ćiniji izmešati ovsene pahuljice, brašno, orahe, semenke, cimet, rogač i so. Kokosovo ulje otopiti i pomešati ga sa vanilom i medom. Sjediniti dobro sve sa suvim sastojcima. Smesa treba da bude lepljiva.
Ostaviti sa strane.

Jabuke oguliti i iseći na sitnije kockice. Ravnomerno rasporediti po vatrostalnoj posudi. Posuti cimetom, te dodati i borovnice. Ravnomerno posuti i prahom od pudinga.
Po voću takodje ravnomerno rasporediti granola sloj i suvo grožđe.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 180 stepeni. Obavezno proveravajte, kako ne bi zagorelo.



*** Drugi način da napravite ovaj krambl jeste da prvo iseckate jabuku, stavite je u vatrostalnu i ubacite u rernu dok se greje. Tako će se jabuka više "skašiti" :)


Banana sladoled-potrebni sastojci:
  • 2 veće banane
  • Kašikica kikiriki putera
  • 60ml mleka (po potrebi)
Bananu iseći na kolutove i odložiti u zamrzivač. Najbolje bi bilo da prenoći ili bar da bude u zamrzivaču 4-5h.
Zaledjene kolutove ubaciti u blender sa puterom i mlekom i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i kremasta  smesa.

Sladoled servirati sa toplom granolom. :)



Коментари

Популарни постови