Pečena granola sa voćem i banana sladoledom
Hrskava granola, sočno voće, kremasti i osvežavajući sladoled.. I to sve u jednom. Može? :)
Potrebni sastojci:
1. Donji sloj (voće):
- 4 manje slatke jabuke (Preporuka: Zlatni delišes)
- Šolja borovnica
- Kašikica cimeta
- Kašika praha pudinga od vanile
2. Granola sloj:
- 1+1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 1/3 šolje speltinog brašna (Zamena- bilo koje integralno)
- 1/2 šolje oraha
- 3 kašike semenki bundeve
- 2 kašike suncokreta
- Kašikica cimeta
- 1/2 kašikice mlevenog rogača
- Prstohvat morske soli
- 1/4 šolje suvog grožđa
- 3 pune kašike meda (50ml)
- Kašika neotopljenog kokosovog ulja (3-4 kašike otopljenog)
- Kašika vanila arome
U većoj ćiniji izmešati ovsene pahuljice, brašno, orahe, semenke, cimet, rogač i so. Kokosovo ulje otopiti i pomešati ga sa vanilom i medom. Sjediniti dobro sve sa suvim sastojcima. Smesa treba da bude lepljiva.
Ostaviti sa strane.
Jabuke oguliti i iseći na sitnije kockice. Ravnomerno rasporediti po vatrostalnoj posudi. Posuti cimetom, te dodati i borovnice. Ravnomerno posuti i prahom od pudinga.
Po voću takodje ravnomerno rasporediti granola sloj i suvo grožđe.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 20-30 minuta na 180 stepeni. Obavezno proveravajte, kako ne bi zagorelo.
*** Drugi način da napravite ovaj krambl jeste da prvo iseckate jabuku, stavite je u vatrostalnu i ubacite u rernu dok se greje. Tako će se jabuka više "skašiti" :)
Banana sladoled-potrebni sastojci:
- 2 veće banane
- Kašikica kikiriki putera
- 60ml mleka (po potrebi)
Bananu iseći na kolutove i odložiti u zamrzivač. Najbolje bi bilo da prenoći ili bar da bude u zamrzivaču 4-5h.
Zaledjene kolutove ubaciti u blender sa puterom i mlekom i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i kremasta smesa.
Sladoled servirati sa toplom granolom. :)
Коментари
Постави коментар