Rižoto na Healthy način
Verujem da svi volite kombinaciju pirinča i piletine. A isto tako i verujem da će vam se dopasti moja verzija rižota.
Obogaćen povrćem, iznutra sočno, a odozgo hrskavo. :))
Sasvim je jednostavan za napraviti i verujem da sve sastojke već imate kod kuće.
Kod ovog jela bitno je da koristite pirinač dugog zrna, i nemojte da izostavite kombinaciju putera i maslinovog ulja, daje poseban šmek jelu! :)
Potrebni sastojci: (4 porcije)
- Puna šolja (250ml) pirinča dugog zrna
- 2 veće šargarepe
- Manji crni luk
- Zeleni deo praziluka
- Sveži peršun
- Začini: morska so, biber
- Maslinovo ulje (oko 4 kašike)
- Mala kockica putera (10g)
- 400g pileći file+batak
Pirinač obariti oko 3 minuta u vodi. Oprati ga i procediti. Ostaviti sa strane.
Meso posoliti, pobiberiti i preliti sa malo maslinovog ulja. Propeći ga na malo ulja i puteru. Dovoljno je 3-4 minuta sa obe strane.
Izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane.
Na toj masnoći, propržiti sitno iseckani crni luk, zatim dodati takodje iseckani praziluk. Kada omekša, dodati šargarepu iseckanu na sitnije kockice, te propržiti oko 5 minuta, U to dodati rižu, seckani peršun, kašikicu soli i bibera. (po ukusu)
Poravnati i dodati 1+3/4 šolje vode. Uroniti meso.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada meso porumeni, to znači da je gotovo.
Коментари
Постави коментар