Rižoto na Healthy način

Verujem da svi volite kombinaciju pirinča i piletine. A isto tako i verujem da će vam se dopasti moja verzija rižota. 
 


Obogaćen povrćem, iznutra sočno, a odozgo hrskavo. :))

Sasvim je jednostavan za napraviti i verujem da sve sastojke već imate kod kuće.

Kod ovog jela bitno je da koristite pirinač dugog zrna, i nemojte da izostavite kombinaciju putera i maslinovog ulja, daje poseban šmek jelu! :)


Potrebni sastojci: (4 porcije)
  • Puna šolja (250ml) pirinča dugog zrna
  •  2 veće šargarepe
  • Manji crni luk
  • Zeleni deo praziluka
  • Sveži peršun
  • Začini: morska so, biber
  • Maslinovo ulje (oko 4 kašike)
  • Mala kockica putera (10g)
  • 400g pileći file+batak
Pirinač obariti oko 3 minuta u vodi. Oprati ga i procediti. Ostaviti sa strane.
Meso posoliti, pobiberiti i preliti sa malo maslinovog ulja. Propeći ga na malo ulja i puteru. Dovoljno je 3-4 minuta sa obe strane.
Izvaditi ga iz tiganja i ostaviti sa strane.
Na toj masnoći, propržiti sitno iseckani crni luk, zatim dodati takodje iseckani praziluk. Kada omekša, dodati šargarepu iseckanu na sitnije kockice, te propržiti oko 5 minuta, U to dodati rižu, seckani peršun, kašikicu soli i bibera. (po ukusu)


Dobro izmešati i preručiti u pouljanu tepsiju.
Poravnati i dodati 1+3/4 šolje vode. Uroniti meso.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 180 stepeni. Kada meso porumeni, to znači da je gotovo.





Servirati uz svežu salatu.



Коментари

Популарни постови