Vanila ovsena kaša sa višnjama i bananom



Potrebni sastojci: (2 porcije)
  • Šolja ovsenih pahuljica (10-11 kašika)
  • 2 kašike mlevenog lana
  • Kašika vanila arome
  • Kašikica cimeta (po ukusu)
  • Prstohvat morske soli
  • 300ml mleka
  • 240ml vode
  • 2 banane (1 u kaši, 1 za toping)
Topinzi:
  • Šolja zaledjenih višanja
  • Kašikica tostirane heljde
  • Kikiriki (po želji)
  • Kolutovi banane
  • Tahini krem ( Napravila sam dve varijante tahini krema, jedna je sa vanilom, druga sa kakaom)
1. Tahini krem sa vanilom:
-Puna kašikica tahinija
-Kašikica meda
-1/3 kašikica vanila arome
-2 kašike vode

2. Tahini krem sa kakaom:
-Puna kašikica tahinija
-Kašikica meda
-1/2 kašikice kakaoa
-2 kašike vode

U šerpicu sipati ovsene pahuljice, lan, cimet, so i sitno seckanu bananu. Preliti sa mlekom, vodom i dodati vanilu. Kuvati na srenjoj temperaturi  sve dok se kaša dovoljno ne zgusne, oko 10 minuta.

Kašu obogatiti sa topinzima. Na toplu kašu staviti višnje.
Za tahini krem navedene sasotjke dobro izmešajte i stavite odozgo.



Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови