Đevreci (pogačice) sa grčkim jogurtom

Đevreci, bez kvasca, bez kuvanja.. Prave se za svega 15 minuta, a taman dok se peku, vi pripremite priloge za njih, i to je to! Ne može bolje, zar ne? :D
Odličnog su ukusa, i zaista su super varijanta ukoliko želite toplo pecivo za doručak, a možete napraviti i uveče za ujutru, pa tako imate skoro pa gotov doručak. Takodje su zgodni i za poneti, ako idete na piknik. :))


Za doručak su mi idelani uz puter i džem ili med, uz puno svežeg voća, a kada je u pitanju večera, tada već sledi slana kombinacija. Feta sir, slaninica i puno paradajza! ;)

Potrebni sastojci:

  • 2 šolje speltinog brašna
  • Šolja grčkog jogurta (9m.m)
  • 2 kašikice praška za pecivo
  • Kašikica morske soli
  • 1 jaje
  • Semenke za posip: Susam, lan, chia (po izboru)
U većoj činiji pomešati brašno, prašak za pecivo i so. Potom postepeno dodavati jogurt, lagano mešajući špatulom. Smesa će prvo biti dosta lepljiva. Nastaviti mesiti rukom, sve dok se ne formira testo koje može da se oblikuje.
Testo prebacite na radnu površinu, i ukoliko je potrebno, malo ga pobrašnite.
Testo možete podeliti na 4 dela i tako napraviti 4 veća đevreka. Ja sam napravila 7 mini đevreka i 2 pogačice, jer mi je tako slađe. :D
Od dela koji ste odvojili napravite oblik konopca i samo ih spajajte u oblik prstena, tačnije, đevreka. :D A možete i napraviti loptice i samo probušiti ih u sredini.  Redjati ih na pleh koji je obložen peci papirom.

Jaje dobro umutiti u činijici, te premazati svaku pogačicu. Posuti semenkama.


Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20-25 minuta.

Ostaviti ih da se ohlade pre serviranja.


Коментари

Популарни постови