"HOMEMADE" zdrava nutela
Ako imate trenutno teglicu sa nutelom u kući, pogledajte sastav. Koji je prvi sastojak na spisku? Lešnici sigurno nisu.. Drugi? Da nije možda rafinisano ulje?
Rekla bih da je to teglica sa šećerom i uljem, koja ima tek, tek arome lešnika.
E kod domaće, zdrave nutele, lešnici su na visokom prvom mestu.
Ovaj namaz mi je definitivno medju favoritima. :)
Potrebni sastojci:
- 1+1/2 šolje pečenih lešnika
- Kašika kokosovog ulja (15ml)
- 10 urmi
- 1/3 šolje kakaoa (35g)
- 1/4 kašikic morske soli
- 1/4 šolje vode (60ml) - voda se dodaje po potrebi
U blender ubaciti lešnike i izblendati ih sve dok se ne dobije puter. Postupak je isti kao kod pravljenja kikiriki putera, malo duže blendanje uz kraće pauze. :)
Potom dodati kakao, ulje, urme i so. Nastaviti blendati sve dok se sastojci ne sjedine. Vodu dodati po potrebi, kako bi nutela bila malo tečnija.
Umesto vode, možete dodati i mleko.
I to je to. Nutela može da posluži kao toping za ovsene kaše, namaz za palačinke, hleb, bananu..
Коментари
Постави коментар