Kokos brauni

Da li volite brauni? A raffaelo? :)
Ako je odgovor da, volećete ih i zajedno! Pa sve sa čokoladnim prelivom... :)


1 sloj- Brownie
  • 1/2 šolje badema
  • 1/2 šolje oraha
  • 1/3 šolje suncokreta
  • 4 kašike kakaoa
  • 24 urmi
  • Prstohvat morske soli
U blender ubaciti orahe, bademe, suncokret i izblendati ih do teksture brašna. Potom umešati kakao, i dodati so. Dodati urme, te blendati sve dok se ne dobije jednolična i lepljiva smesa, nalik na testo. Smesu utinusti u kalup koji je obložen peci papirom ili kesom za zamrzivač, te ga i odložiti u zamrzivač.

2 sloj-Kokos
  • 1+3/4 šolje kokos brašna (mrvica)
  • 180-200ml jogurta
  • 3 pune kašike meda
  • Kašika vanila arome
Postupak za kokos sloj je isti. Sastojke ubaciti u blender i izbledati sve dok se ne dobije jednolična i lepljiva smesa. Jogurt dodavajte postepeno, sve dok se ne formira kompaktna smesa, koja može da se oblikuje.
Dobijeno utisnuti na brauni sloj, i odložiti u zamrzivač.

3 sloj- Čokoladni toping

  • 3 kašike kakaoa
  • 3 kašike meda
  • 3 kašike kokosovog ulja
Za toping, navedene sastojke rastopite na blagoj temperaturi, u manjoj šerpici ili džezvi za kafu. Ostaviti da se ohladi, te preliti preko kolača.

Najbolje bi bilo da kolač napravite uveče, za naredni dan, ili da bar odstoji 4-5h u zamrzivaču.


Od ove količine sastojaka dobiju se 8 poprilično velikih kocki, ali možete i da sečete manje komade.


Bitno je da pre sečenja kolač ostavite nekoliko minuta na sobnoj temperaturi.
Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови