Ovsena kaša sa karamelizovanim bananama


Kremasta kaša, karamelizovane banane sa topljenom čokoladom... Uz sveže jagode, ovo mi je definitivno novi omiljeni doručak! :D A verujem da će postati i vama. ;)



Karamelizovane banane mogu da budu i toping za palačinke, vafle.. A ne samo kao toping za ovsenu kašu. :) Ali meni je definitivno omiljeno u ovoj kombinaciji. :))
Početak dana, dezert ili za sladak kraj dana! ;)


Potrebni sastojci

Ovsena kaša:
  • 5 kašika ovsenih pahuljica
  • 2 kašike kokos mrvica
  • 1+1/2 kašikice chia semenki
  • Kašikica putera od lešnika (kikiriki, badem..)
  • Prstohvat morske soli
  • 1/3 kašikice cimeta
  • 120ml vode
  • 150ml mleka
Karamel banana:
  • Srednja banana
  • Kašikica kokosovog ulja
  • Kašikica smeđeg šećera (Korisistila sam tamni muskovado šećer koji je intezivnijeg ukusa)
  • Kašikica vanila arome
  • 1/2 kašikice cimeta
  • Prstohvat mlevenog rogača
Predlog za topinge:
  • Kašikica seckane crne čokolade
  • Kašikica kokos mrvica
  • Kašikica tostirane heljde
  • Sveže jagode
U manju posudi sipati kokosovo ulje, šećer, vanilu, cimet i rogač, te ih istopiti na najslabijoj temperaturi.

U šerpicu ubaciti ovsene pahuljice, kokos, chiu, puter, cimet, so, preliti sa vodom i mlekom i kuvati na srednjoj temperaturi, sve dok se kaša dovoljno ne zgusne i ne skuva.

Bananu iseći na malo deblje kolutove. Na teflon sipati preliv, a temperaturu ringle staviti na srednju, te u njega redjati kolutove banane. Pojačati temperaturi i peći banane 3-4 minuta sa obe strane, sve dok ne postanu zlatne, meke i karamelizovane.


Ovsenu kašu presuti u činijicu i odozgo dodati karamelizovane banane sa ostalim topinzima.



Uživajte i prijatno! :)



Коментари

Популарни постови