Ovsena kaša sa karamelizovanim bananama
Kremasta kaša, karamelizovane banane sa topljenom čokoladom... Uz sveže jagode, ovo mi je definitivno novi omiljeni doručak! :D A verujem da će postati i vama. ;)
Karamelizovane banane mogu da budu i toping za palačinke, vafle.. A ne samo kao toping za ovsenu kašu. :) Ali meni je definitivno omiljeno u ovoj kombinaciji. :))
Početak dana, dezert ili za sladak kraj dana! ;)
Potrebni sastojci
Ovsena kaša:
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 2 kašike kokos mrvica
- 1+1/2 kašikice chia semenki
- Kašikica putera od lešnika (kikiriki, badem..)
- Prstohvat morske soli
- 1/3 kašikice cimeta
- 120ml vode
- 150ml mleka
Karamel banana:
- Srednja banana
- Kašikica kokosovog ulja
- Kašikica smeđeg šećera (Korisistila sam tamni muskovado šećer koji je intezivnijeg ukusa)
- Kašikica vanila arome
- 1/2 kašikice cimeta
- Prstohvat mlevenog rogača
Predlog za topinge:
- Kašikica seckane crne čokolade
- Kašikica kokos mrvica
- Kašikica tostirane heljde
- Sveže jagode
U manju posudi sipati kokosovo ulje, šećer, vanilu, cimet i rogač, te ih istopiti na najslabijoj temperaturi.
U šerpicu ubaciti ovsene pahuljice, kokos, chiu, puter, cimet, so, preliti sa vodom i mlekom i kuvati na srednjoj temperaturi, sve dok se kaša dovoljno ne zgusne i ne skuva.
Bananu iseći na malo deblje kolutove. Na teflon sipati preliv, a temperaturu ringle staviti na srednju, te u njega redjati kolutove banane. Pojačati temperaturi i peći banane 3-4 minuta sa obe strane, sve dok ne postanu zlatne, meke i karamelizovane.
Ovsenu kašu presuti u činijicu i odozgo dodati karamelizovane banane sa ostalim topinzima.
Uživajte i prijatno! :)
Коментари
Постави коментар