Heljdina kaša sa tahini karamel prelivom








Potrebni sastojci:
  • 1/2 šolje heljde (sirove)
  • Šolja vode
  • 1/2 šolje mleka
  • Kašikica vanila arome
  • 1/2 kašikice cimeta
  • Manja banana
  • Prstohvat morske soli
Tahini karamel preliv:
  • Puna kašikica tahinija
  • Kašikica meda
  • Kašika limunovog soka
  • 4-5 kašika vode
U šerpicu sipati heljdu, vodu, mleko, vanilu, cimet i so. Izmešati, a temperaturu ringle staviti na jaču. Kada počne da vri, temperaturu smanjiti, šerpicu poklopiti i nastaviti kuvati uz povremeno mešanje.
Heljda se kuva oko 20ak minuta.

Sastojke za karamel preliv izmešati u manjoj posudi.
Bananu iseckati na sitno i umešati je 5 minuta pred kraj kuvanja zajedno sa kašikicom karamel preliva. (Ostaviti malo za toping)

Kada je gotova, presuti kašu u činijicu, te je obogatiti sa topinzima.


Коментари

Популарни постови