Lagani letnji hleb
Ja sam neko ko obožava sve moguće vrste peciva, hlebova, i omiljena večera su mi sendviči koje pravim na 1001 način. Imamo sreće pa je sve više pekara koje prave svoje proizvode bez aditiva, tako da najčešće hleb kupujem.
Isto tako, volim da pravim svoja peciva i hlebčiće. Priprema je uvek smuti, izlij i ispeci. Lagano, brzo i jednostavno. :D
Ovaj put stiže recept za lagani letnji hleb. :)))
Potrebni sastojci:
- 1+1/2 šolje integralnog (graham) pšeničnog brašna
- Kašikica praška za pecivo
- Kašikica sode bikarbone
- 1/2 kašikice morske soli
- Kašikica stevije (ili smeđeg/kokosovog šećera..)
- 1/2 kašikice mlevenog rogača
- 1/4 šolje lomljenih oraha
- Kašikica suncokreta
- Kašikica mlevenog lana
- Kašikica semenki bundeve
- 2 jajeta
- 110ml jogurta
- 60ml maslinovog ulja
- 2 kašike soka od limuna
- 1 tikvica srednje veličine
- Chia semenke i golica za posip- po izboru
U jednoj posudi pomešati sve suve sastojke, a u drugoj mokre. Suve sastojke postepeno dodavati mokrim, lagano mešajući. Tikvicu narendati, ocediti je od vode i na kraju umešati u smesu.
Pleh za hleb srednje veličine obložiti peci papirom, te presuti smesu i posuti sa semenkama.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 45-50 minuta na 180 stepeni. Obavezno proveravajte čačkalicom da li je hleb dovoljno pečen. :)
Sačekati da se potpuno ohladi, te ga onda seći.
Коментари
Постави коментар