Osvežavajuće karamel kocke sa dodatkom voća (bez pečenja)




Potrebni sastojci:

1. Sloj
  • Šolja blanširanog neslanog kikirikija
  • 1/2 šolje badema
  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • 10 urmi
  • 2 kašikice kokosovog ulja
  • 1/3 kašikice morske soli
U blender ubaciti kikiriki, bademe i ovsene pahuljice, te ih izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati urme, kokosovo ulje i so. Blendati sve dok se ne dobije jednolična i lepljiva smesa, nalik na testo. Dobijeno dobro utisnuti u pleh koji je obložen ili kesom za zamrzivač ili peci papirom. Koristila sam djuveč tepsiju srednje veličine. Ravnomerno rasporediti i odložiti u zamrzivač.

2. Sloj
  • Šolja urmi (Oko 25 kom.)
  • 2 kašike tahinija (susamov puter)
  • Kašikica vanila arome
  • 1/4 šolje tople vode
  • Prstohvat morske soli
  • 5 većih jagoda (ili 1/3 šolje višanja, malina, borovnica...)
U blender ubaciti sve sastojke (sem voća) i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i homogena smesa.  Na kraju ubaciti voće i izbledati par puta.
Dobijeno izliti preko kore i odložiti u zamrzivač.

3. Sloj
  • 3 kašike kokosovog ulja
  • 3 kašike kakaoa
  • 2 kašike meda
U manjoj šerpici istopiti navedene sastojke, ohladiti i prošarati preko kolača (fila)
Odložiti u zamrzivač na 4-5h.

Po želji, dodatno posuti sa kokos mrvicama. :)))

*Od ove količine sastojaka dobije se 16 manjih kocki.

Коментари

Популарни постови