Osvežavajuće karamel kocke sa dodatkom voća (bez pečenja)
Potrebni sastojci:
1. Sloj
- Šolja blanširanog neslanog kikirikija
- 1/2 šolje badema
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- 10 urmi
- 2 kašikice kokosovog ulja
- 1/3 kašikice morske soli
U blender ubaciti kikiriki, bademe i ovsene pahuljice, te ih izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati urme, kokosovo ulje i so. Blendati sve dok se ne dobije jednolična i lepljiva smesa, nalik na testo. Dobijeno dobro utisnuti u pleh koji je obložen ili kesom za zamrzivač ili peci papirom. Koristila sam djuveč tepsiju srednje veličine. Ravnomerno rasporediti i odložiti u zamrzivač.
2. Sloj
- Šolja urmi (Oko 25 kom.)
- 2 kašike tahinija (susamov puter)
- Kašikica vanila arome
- 1/4 šolje tople vode
- Prstohvat morske soli
- 5 većih jagoda (ili 1/3 šolje višanja, malina, borovnica...)
U blender ubaciti sve sastojke (sem voća) i izblendati sve dok se ne dobije jednolična i homogena smesa. Na kraju ubaciti voće i izbledati par puta.
Dobijeno izliti preko kore i odložiti u zamrzivač.
3. Sloj
- 3 kašike kokosovog ulja
- 3 kašike kakaoa
- 2 kašike meda
U manjoj šerpici istopiti navedene sastojke, ohladiti i prošarati preko kolača (fila)
Odložiti u zamrzivač na 4-5h.
Po želji, dodatno posuti sa kokos mrvicama. :)))
*Od ove količine sastojaka dobije se 16 manjih kocki.
Коментари
Постави коментар