Kremasti rižoto sa piletinom
Volim rižoto i on mi je sigurno jedan od omiljenih jela.
Najviše volim da ga napravim na klasičan način, te je uz njega obavezna puna činija salate.
Uvek ga pravim u većoj količini, tako da imam za 2-3 dana.
Sprema se brzo i lako, sa minimalno sastojaka, a kombinacija pirinča, mesa i povrća zadovoljava svačiji ukus. :)
Potrebni sastojci:
1+1/2 šolje pirinča
4-5 šolje vode
2 bataka
Manji pileći file
Glavica luka
3-4 šargarepe
2-3 kašike maslinovog ulja
Kocka putera
Morska so i biber po ukusu
3 kašike sitno seckanog svežeg peršuna
Luk iseckati na sitno, te ga izdinstati. Kada postane staklast, dodati meso (isečeno na kockice), so i biber. Kratko dinstati, sve dok meso ne pusti vodu.
Potom dodati šargarepu isečenu na kolutove ili polumesec, te još malo dinstati.
Naliti vodom, dodati jedan deo peršuna i pustiti da se krčka 15-20 minuta.
Za to vreme, pirinač oprati, te ga vrlo kratko probariti. Probaren dodati u veliku šerpu sa mesom i povrćem.
Povremeno mešati sve dok se pirinač ne skuva.
Servirati, a po želji odozgo narendati parmezan ili mocarelu i dodati još svežeg peršuna.
Prijatno. :)
Коментари
Постави коментар