Zapečena boranija sa šargarepom





Potrebni sastojci: (3-4 porcije)
  • Pakovanje smrznute žute boranije (450g)
  • 1 mladi crni luk
  • 1 beli luk
  • 2 veće šargarepe
  • Morska so i biber po ukusu
  • Pakovanje pavlake (170g)
  • 2 jajeta
  • Ulje za dinstanje
Luk iseckati na sitno, te ga prodinstati. Kada bude staklast, dodati seckanu šargarepu, boraniju, sitno iseckan beli luk, so, biber i 2dcl vode.
Dinstati oko pola sata na umerenoj temperaturi.

Pred kraj umešati sitno isecani peršun.

Za preliv, umutiti jaja sa pavlakom.

Jednu tepsiju srednje veličini blago pouljuti, dodati prodinstanu boraniiju, te je preliti sa pavlakom i jajima.
Peći dok ne porumeni odozgo, 10-15 minuta.

Servirati uz sveže povrće, meso..


Prijatno! :)

Коментари

Популарни постови