Mediteranski mafini
U jednoj posudi pomešamo mokre, a u drugoj suve sastojke. Začinimo, dodamo malo sira, malsina, semenki.. I eto ih! Mafini koji su idealni za doručak, užinu ili večeru. A i kao obrok za poneti. Uz dodatak povrća, jogurta, ajvara..
Da li sam vam ikada rekla koliko obožavam ovakva peciva? :D
Potrebni sastojci:
- 1+3/4 šolje integralnog pšeničnog brašna
- Šolja ovsenih pahuljica
- Kašikica praška za pecivo
- 1/2 kašikice morske soli
- Kašikica origana
- 1/3 kašikice bibera
- 1/2 kašikice belog luka u prahu
- 10 maslina
- 4 kašike prepečenih semenki bundeve
- 1/2 šolje narendanog sira (Ja sam koristila mocarelu)
- 3 jajeta
- 1+1/2 šolje mleka (360ml)
- 1/2 šolje maslinovog ulja (120ml)
- Semenke i kolutovi maslina za odozgo
+koziji sir za punjenje (opciono; možete staviti fetu, mladi sir ili sitni sir po izboru)
U činiji umutiti jaja, te im dodati mleko i maslinovo ulje.
U drugom sudu pomešati brašno, pahuljice i prašak za pecivo.
Pomešati mokre sastojke sa suvim i dobro izmešati. Dodati začine, sitno seckane masline i sir.
Dobro promešanu smesu kašikom vaditi i sipati u kalupe za mafine. Po želji sipajte 1 kašiku smese, pa koziji ili sir po izbor, pa još 1 kašiku od smese. Ja sam 6 mafina napunila sa sirom, a 6 sam sam ostavila bez.
Posuti sa semenkama po izboru i kolutićima masline.
Peći u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 stepeni.
Od ove količine dobije se 12 mafina.
Да ли сте можда измерили колико тачно иде брашна,јер,признаћете,нису све шоље исте?Унапред хвала,поздрав
ОдговориИзбриши