Mediteranski mafini

 U jednoj posudi pomešamo mokre, a u drugoj suve sastojke. Začinimo, dodamo malo sira, malsina, semenki..  I eto ih! Mafini koji su idealni za doručak, užinu ili večeru. A i kao obrok za poneti. Uz dodatak povrća, jogurta, ajvara..

Da li sam vam ikada rekla koliko obožavam ovakva peciva? :D

 


 Potrebni sastojci:

  • 1+3/4 šolje integralnog pšeničnog brašna
  • Šolja ovsenih pahuljica
  • Kašikica praška za pecivo
  • 1/2 kašikice morske soli
  • Kašikica origana
  • 1/3 kašikice bibera
  • 1/2 kašikice belog luka u prahu
  • 10 maslina 
  • 4 kašike prepečenih semenki bundeve
  • 1/2 šolje narendanog sira (Ja sam koristila mocarelu)
  • 3 jajeta
  • 1+1/2 šolje mleka (360ml)
  • 1/2 šolje maslinovog ulja (120ml)
  • Semenke i kolutovi maslina za odozgo

 +koziji sir za punjenje (opciono; možete staviti fetu, mladi sir ili sitni sir po izboru)

 U činiji umutiti jaja, te im dodati mleko i maslinovo ulje. 

U drugom sudu pomešati brašno, pahuljice i prašak za pecivo. 

Pomešati mokre sastojke sa suvim i dobro izmešati. Dodati začine, sitno seckane masline i sir. 


 

Dobro promešanu smesu kašikom vaditi i sipati u kalupe za mafine. Po želji sipajte 1 kašiku smese, pa koziji ili sir po izbor, pa još 1 kašiku od smese. Ja sam 6 mafina napunila sa sirom, a 6 sam sam ostavila bez. 


 

Posuti sa semenkama po izboru i kolutićima masline.



Peći u prethodno zagrejanoj rerni 25-30 minuta na 180 stepeni. 

Od ove količine dobije se 12 mafina.






Коментари

  1. Да ли сте можда измерили колико тачно иде брашна,јер,признаћете,нису све шоље исте?Унапред хвала,поздрав

    ОдговориИзбриши

Постави коментар