TWIX karamele





*Mera je šolja od 240 ml


Potrebni sastojci:

1. sloj
  • 10 urmi
  • 1/2 šolje badema
  • 1/2 šolje kokos mrvica (brašna)
  • 1/4 šolje sirovog suncokreta
  • 2 kašike kokosovog ulja
  • Prstohvat morske soli
2. sloj
  • 1/2 šolje bademovog putera (Ili tahinija-susamov puter) -120ml
  • 2 pune kašike meda -45ml
  • Kašika vanila arome
  • 1/4 kašikice morske soli
3. sloj (Glazura)
  • 80g crne čokolade (ili čokolada za kuvanje)
  • Kašikica kokosovog ulja
  • Po želji- nekoliko kikirikija
Postupak je više nego jednostavan.
Ubaciti u blender bademe, suncokret, kokos i izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati urme, kokosovo ulje i so. Blendati sve dok se ne dobije jednolična, lepljiva i testasta smesa.  Pripremiti manji pleh (ja sam koristila mali pleh za hleb), obložite peci papirom ili kesom za zamrzivač, te ravnomerno utisnite na dno.
Odložiti u zamrzivač.
Prelazimo na 2 sloj. U činijicu sipati puter, med, vanilu, so i dobro izmešati. Ravnomerno preliti preko kore i odložiti u zamrzivač na 4-5 sati, a najbolje je da napravite kolač uveče.
Po želji, odozgo utisnuti nekoliko kikirikija i posuti sa malo morske soli.

Za glazuru istopiti čokoladu i ulje, prohladiti i preliti preko kolača.
Kada se stegne iseći na štangle. 
 
Od ove količine sastojaka dobije se 12 twix čokoladica. ;)
 
Prijatno.


Коментари

Популарни постови