TWIX karamele
*Mera je šolja od 240 ml
Potrebni sastojci:
1. sloj
- 10 urmi
- 1/2 šolje badema
- 1/2 šolje kokos mrvica (brašna)
- 1/4 šolje sirovog suncokreta
- 2 kašike kokosovog ulja
- Prstohvat morske soli
2. sloj
- 1/2 šolje bademovog putera (Ili tahinija-susamov puter) -120ml
- 2 pune kašike meda -45ml
- Kašika vanila arome
- 1/4 kašikice morske soli
3. sloj (Glazura)
- 80g crne čokolade (ili čokolada za kuvanje)
- Kašikica kokosovog ulja
- Po želji- nekoliko kikirikija
Postupak je više nego jednostavan.
Ubaciti u blender bademe, suncokret, kokos i izblendati do brašnaste teksture. Potom dodati urme, kokosovo ulje i so. Blendati sve dok se ne dobije jednolična, lepljiva i testasta smesa. Pripremiti manji pleh (ja sam koristila mali pleh za hleb), obložite peci papirom ili kesom za zamrzivač, te ravnomerno utisnite na dno.
Odložiti u zamrzivač.
Prelazimo na 2 sloj. U činijicu sipati puter, med, vanilu, so i dobro izmešati. Ravnomerno preliti preko kore i odložiti u zamrzivač na 4-5 sati, a najbolje je da napravite kolač uveče.
Po želji, odozgo utisnuti nekoliko kikirikija i posuti sa malo morske soli.
Za glazuru istopiti čokoladu i ulje, prohladiti i preliti preko kolača.
Kada se stegne iseći na štangle.
Od ove količine sastojaka dobije se 12 twix čokoladica. ;)
Prijatno.
Коментари
Постави коментар