Zapečena ovsena kaša sa voćem i semenkama
Zapečena kaša.. Ovo mogu da nazovem jednim pravim "comfort" doručkom ili brunch-om. ;)
Sočno voće koje se karamelizovalo, krckave semenke... Mešavina začina.
Kada pročitate sastojke možda će vam delovati kao da ih ima previše, ali ne.. Od ove količine dobije se otprilike 4-5 porcija, što znači da je ovaj doručak idealan kada vam dolaze gosti, ali i ukoliko želite da imate doručak za naredne dane.
A postupak je više nego jednostavan.. Idemo na recept. :)
Potrebni sastojci:
(Mera je šolja od 240ml)
- Šolja ovsenih pahuljica
- 3 zrele banane
- 1/3 šolje lomljenih oraha
- 2 kašike semenki bundeve
- 4 kašike suncokreta
- 1 slatka jabuka
- 1 kruška
- Kašika lana (celo zrno)
- 1/4 šolje suvog grožđa
- Kašikica cimeta
- Kašikica mlevenog rogača
- 1/3 kašikice muskatnog oraha
- 1/4 kašikice morske soli
- Kašikica vanila arome
- 1/3 šolje zaledjenih borovnica (ostaviti par komada za odozgo)
- 1/4 šolje muskovado braon šećera (Zasladjivač po želji-med, agava ili smedji/braon/kokosov šećer..)
- 1/3 šolje mleka (80ml)
U veću činiju sipati ovsene pahuljice, te ih preliti sa kipućom vodom, tek toliko da se prekriju. Poklopiti i ostaviti sa strane.
U posebnoj činiji ispasirati/izgnječiti banane, te u njih umešati semenke bundeve, suncokreta i orahe. Ostaviti sa strane.
Jabuku oguliti i iseći na sitnije kockice, kao i krušku. Ostavite Po želji ostaviti komadiće za odozgo.
U činiju sa omekšalim ovsenim pahuljicama dodati prvo lan i banane sa semenkama. Dobro izmešati i sjediniti.
Potom umešati seckanu jabuku, krušku, začine, suvo grožđe, šećer i borovnice.
Na kraju sipati mleko i dobro izmešati.
Smesu izliti u pleh ili vatrostalnu posudu. Odozgo dodati par borovnica, kriške jabuke ili kruške..
Коментари
Постави коментар