U SUSRET PROLEĆU








Ručak ili večera.. Kako za koga. :)
Ne znam odakle bi krenula. Od savršenog namaza, tortilja, kari piletine.. Ukusi su baš išli jedni sa drugim. Hajde da krenemo od...

NAMAZ OD RUKOLE I SIRA

Potrebno je:

  • 100g rukole
  • Kašika sirovog suncokreta
  • 2 pune kašike sira (Koristila sam balansov mladi sir, a vi možete koji god volite i želite)
  • 1+1/2 kašike maslinovog ulja
  • Malo soka od limuna (Manje od polovine)
  • Prstohvat morske soli 
  • Na vrh kašikice crvene paprike
Sastojke ubaciti u blener i blendati dok se sastojci ne povežu i dok se nedobije jednolična smesa.



TORTILJE

  • 1 jaje
  • 3 pune kašike heljidnog brašna
  • 4 pune kašike speltinog brašna
  • 200ml kisele vode
  • Kašikica lana
  • Kašikica susama
  • Prstohvat morske soli
Dobro umutiti jaje, dodati mu brašno, so i polako dodavati vodu. Na kraju dodati semenke po želji.
Peći na zagrejanom tiganju, na malo ulja.
 Od smese se dobiju dve veće tortilje. 







 I naravno, možete da ih filujete sa čime god želite. Uz dodatak vanila arome u smesu, možete da napravite i slatku verziju istih.







PILETINA

  • Pileći file
  • Začini: morska so, biber, kari
  • Limunov sok 
  • Maslinovo ulje
Meso iseći na trakice, začiniiti i ostaviti ga da odstoji u frižideru, bar pola sata, te ga ispeći na ulju ili masti.




Kukuruz šećerac i sveža zelena salata su se savršeno uklopila u ovu kombinaciju..









I to je taj najsladji poslednji zalogaj! :D












Коментари

Постави коментар

Популарни постови