"RAFFAELLO" OVSENA KAŠA


Recepata za ovsene kaše nikad dosta! ;)

Jedno od najčešćih pitanja koje dobijam jeste to, kako mi ne dosadi ovsena kaša. A ja na to samo imam na kažem.. Pa kako da mi dosadi kad postoji toliko varijanti za kombinovanje. Sa kakaom, cimetom, rogačem, suvim ili svežim voćem, itd.. Pa čak i ako ste ljubitelj slanog doručka, možete napraviti i slanu varijantu. :) (Recept za slanu ovsenu kašu možete pronaći na linku: https://healthylifeana.blogspot.com/2019/09/slana-ovsena-kasa-sa-sampinjonima-i.html )




Ova varijanta je za ljubitelje Raffaella i kokosa.. :)



Potrebni sastojci:

  • 1/2 šolje ovsenih pahuljica
  • Kašikica chia semenki
  • 2 kašike kokos brašna (mrvica)
  • Prstohvat morske soli
  • 1/2 šolje mleka
  • 1/2 šolje vode
  • Kašikica vanila arome
  • Kašikica kokosovog ulja
  • 2 kašike niskomasnog sira (Koristila sam Ella sir)
  • Banana (1/2 ispasirana u kaši, 1/2 za toping)
  • 1/4 šolje pečenog lešnika
  • Kašikica meda
  • Po želji sveža narandža

Bananu ispasirati i dodati je u šerpicu zajedno sa ovsenim pahuljicama, chia semenkama, kokosom i kokosovim uljem. Dodati so. (Radi intezvnijeg ukusa) Sipati mleko, vodu i vanila aromu. Kuvati na srednjoj temperaturi, sve dok se kaša dovoljno ne zgusne. (Oko 10 minuta) Povremeno mešati.
2, 3 minuta pred kraj dodati Ella sir, seckane lešnike i dobro umešati u kašu. 
Servirati u činijicu, staviti odozgo ostatak banane i med.
Meni se sveža narandža savršeno uklopila uz ovu kombinaciju! :)


Prijatno!

Коментари

Популарни постови