"RAFFAELLO" OVSENA KAŠA
Recepata za ovsene kaše nikad dosta! ;)
Jedno od najčešćih pitanja koje dobijam jeste to, kako mi ne dosadi ovsena kaša. A ja na to samo imam na kažem.. Pa kako da mi dosadi kad postoji toliko varijanti za kombinovanje. Sa kakaom, cimetom, rogačem, suvim ili svežim voćem, itd.. Pa čak i ako ste ljubitelj slanog doručka, možete napraviti i slanu varijantu. :) (Recept za slanu ovsenu kašu možete pronaći na linku: https://healthylifeana.blogspot.com/2019/09/slana-ovsena-kasa-sa-sampinjonima-i.html )
Ova varijanta je za ljubitelje Raffaella i kokosa.. :)
Potrebni sastojci:
- 1/2 šolje ovsenih pahuljica
- Kašikica chia semenki
- 2 kašike kokos brašna (mrvica)
- Prstohvat morske soli
- 1/2 šolje mleka
- 1/2 šolje vode
- Kašikica vanila arome
- Kašikica kokosovog ulja
- 2 kašike niskomasnog sira (Koristila sam Ella sir)
- Banana (1/2 ispasirana u kaši, 1/2 za toping)
- 1/4 šolje pečenog lešnika
- Kašikica meda
- Po želji sveža narandža
Bananu ispasirati i dodati je u šerpicu zajedno sa ovsenim pahuljicama, chia semenkama, kokosom i kokosovim uljem. Dodati so. (Radi intezvnijeg ukusa) Sipati mleko, vodu i vanila aromu. Kuvati na srednjoj temperaturi, sve dok se kaša dovoljno ne zgusne. (Oko 10 minuta) Povremeno mešati.
2, 3 minuta pred kraj dodati Ella sir, seckane lešnike i dobro umešati u kašu.
Servirati u činijicu, staviti odozgo ostatak banane i med.
Meni se sveža narandža savršeno uklopila uz ovu kombinaciju! :)
Prijatno!
Коментари
Постави коментар