Salata sa kus kusom, leblebijama i povrćem



Lagana, letnja salata. Može biti prilog uz meso, ali i samostalan obrok.







Potrebni sastojci: (2 prilog porcije, 1 obrok porcija)

1/2 šolje sirove leblebije
1 srednji patlidžan
Paradajz
Krastavac
4 kašike kus kusa
Kocka feta sira
3 kašike maslinovog ulja
Začini: Morska so i biber po ukusu
             1/2 kašikice crvene paprike
              1/2 kašikice belog luka u prahu
               1/4 kašikice chili papričice
Kašika seckanog kikirikija
Kašika seckanog svežeg peršuna
Kašikica prepečenog susama

Leblebije potopiti noć pre, a narednog dana ih skuvati u blago posoljenoj vodi. Kuvaju se 45 minuta- 1h.

Patlidžan iseći na kockice i dobro usoliti, Ostaviti ga tako 15ak minuta, kako ne bi bio gorak.

U teflon sipati 1,5 kašiku ulja i dodati kockice patlidžana. Posoliti ga, pobiberiti i izgrilovati.
Kus kus preliti kipućom vodom tek toliko da ga prekrije i poklopiti. Ostaviti tako 5 minuta kako bi nabubrilo i omekšalo.

Malo pred kraj  grilovanja, patlidžanu dodati skuvane leblebije sa začinima i maslinovim uljem. Ostaviti na tihoj vatri par minuta.
Umešati kus kus i seckani peršun.

Skloniti sa vatre kako bi se prohladilo.

Taman za to vreme iseći krastavac, paradajz, feta sir i kikiriki.

Sve zajedno sjediniti i po želji posoliti i dekorisati sa svežim bosiokom i prepečenim susamom.

Prijatno! :)


Коментари

Популарни постови