Humus sa cveklom

 

 



 

Potrebni sastojci:

  • 1+1/2 šolje skuvanih leblebija 
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • Sok od 1/2 limuna
  • 80-100ml akvafabe (Vodica koja ostane nakon kuvanja leblebije ili vodica iz konzerve)
  •  3 čena beloga luka
  • Kašikica morske soli
  • 1/4 kašikice kurkume

 

Sve sastojke ubaciti u blender i blendati sve dok se ne dobije jednolična i kremasta smesa. Akvafabu dodavati postepeno, sve dok se ne dobije željena tekstura humusa.

 

Servirati u činijicu, te po želji preliti sa malo maslinovog ulja, svežeg peršuna i leblebijama. 

Služiti sa, na primer, domaćim pogačicama. Recept možete pronaći klikom na link  https://healthylifeana.blogspot.com/2020/11/pizza-za-svaki-dan.html

Коментари

Популарни постови